- podotherapeutische zolen -
Wordt de klacht veroorzaakt door een afwijkende voetstand of door verkeerd functioneren en/of bewegen van de voet, zal een podotherapeutische zool gemaakt worden. De zolen kunnen in confectieschoenen gedragen worden. Een schoen met een uitneembaar voetbed heeft de voorkeur. De zolen kunnen een corrigerende, beschermende of preventieve werking hebben of een combinatie van deze drie.
Ieder paar zolen is persoonlijk en op maat gemaakt. Derhalve alleen geschikt voor uw voeten. De zolen worden door de podotherapeut geheel met de hand vervaardigd.


 
- orthese (teenstukje) -
Een orthese is gemaakt van siliconen. De orthese wordt direct op de voet gevormd. Na uitharding en bewerking is hij klaar voor gebruik. De werking is corrigerend, beschermend, preventief of een combinatie hiervan.
Een orthese kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij:
- klauwtenen
- hamertenen
- likdoorns op of tussen tenen
- hallux valgus

 
- instrumentele voetbehandeling -
Zijn er problemen aan de voet ontstaan die een pedicure niet meer mag behandelen, zal de voetverzorging door de podotherapeut worden overgenomen. Enkele voorbeelden: ernstig ingegroeide nagels, hardnekkige likdoorns, risicovoeten door diabetes mellitus, reuma en vaatlijden.


- manuele therapie -
Functiestoornissen in de voet kunnen in enkele gevallen verholpen/verminderd
worden door het mobiliseren van de gewrichten.